El procés terapèutic consisteix en sentir-nos i entendre el que ens passa per poder reorganitzar-nos internament.

El procés terapèutic consisteix en sentir-nos
i entendre el que ens passa
per
poder reorganitzar-nos internament.

Desxifrar els mecanismes defensius que hem construït a nivell emocional, corporal i
cognitiu per poder integrar aquests tres aspectes de la nostra persona.

Un mecanisme defensiu és una protecció que construïm principalment durant la infància per allunyar-nos del que ens provoca dolor emocional o afectiu.

Recordar és la millor manera d’oblidar.

SIGMUND FREUD

Com ho fem?

A través de la relació amb la terapeuta, posant consciència a nivell corporal, emocional i cognitiu; mitjançant l’elaboració verbal i el treball corporal, respectant el ritme de cada persona.

La relació terapèutica és l’eix del procés. De la mateixa manera que les relacions humanes — des de la concepció fins a la vida adulta — han estat el pilar de la construcció dels nostres vincles i de la nostra identitat. A través d’aquesta relació, anem creant nous registres relacionals, és a dir, noves maneres de ser vistos, escoltats, respectats i acompanyats.

La teràpia d’Integració Psico-corporal:

La teràpia d’Integració Psico-corporal és una psicoteràpia profunda. I és sobretot, amb aquesta metodologia i praxis amb la que baso el meu treball actual. Va ser creada per Marc Costa, amb qui vaig tenir l’honor de formar-me, i a qui estic profundament agraïda. 

Pren les seves arrels teòriques en la tradició psicoanalítica freudiana, amb els plantejaments defensius psicodinàmics de Sigmund i Anna Freud; i se situa en una línia neoreichiana, com a evolució del treball de Wilhelm Reich, coincidint sobretot en fonaments teòrics com la unitat funcional cos-ment (psique i soma). També pren de Carl Rogers la visió humanista de la relació terapèutica. I aprofundeix en el patró d’organització des de la biologia evolucionista ecològico-sistèmica. En Marc Costa va aprofundir entre d’altres temes, en l’estudi dels orígens pre i perinatals de les estructures de caràcter.

Aquest treball, es diferencia d’altres en la funció de la relació terapèutica, en la manera de recollir i acompanyar els processos instintius i emocionals profunds, el treball amb les defenses i el treball amb les regressions a la zona pre- i perinatal.

Què ofereixo?

cropped-Icon_Adults.png

Teràpies presencials a Girona i online.
En Català / castellano / english

Teràpies presencials a Girona i online. En Català/castellano/english

Quins símptomes em poden indicar
que necessito teràpia?

A totes i tots ens convé fer teràpia de la mateixa manera que ens convé fer exercici físic i mantenir una dieta equilibrada. No és necessari sentir-se molt malament per decidir fer el pas, també podem tenir inquietud en conèixer-nos més, i millorar les nostres relacions.

El procés terapèutic també pot ajudar a aquelles persones (o parelles) que experimentin alguna d’aquestes situacions:

Crisis d’ansietat o d’angoixa.

Sents que la por/pànic/ansietat et desborda davant de situacions que no són de perill en aquell moment? Tens episodis d’opressió al pit, dificultat per a respirar i/o taquicàrdia?

Estrès crònic.

Et costa sentir el teu temps, posar límits i fer les coses al teu ritme? Sents l’esgotament però no pots cuidar el teu descans?

Manca d’impuls, depressió.

Sents dificultat en trobar sentit al teu dia a dia? Perds fàcilment la motivació i l’energia per a portar a terme allò que et proposes? Sents apatia o distanciament emocional?

Obsessions, addiccions i compulsions.

Consumeixes compulsivament (menjar, objectes, pornografia, etc.) i ets sents incapaç de “dir que no”? Sents que les teves relacions són des de l’abús  i no te’n pots distanciar? Sents el teu valor lligat a la perfecció o a la producció?

Somatitzacions.

Sents que el teu cos reclama atenció i expressa les teves necessitats a través de diferents símptomes físics? Sents que et costa definir i posar paraules al que et passa a nivell emocional?

Dificultat en les relacions.

Et costa expressar-te i comunicar-te amb honestedat i espontaneïtat? Et sents incomprès/sa i t’aïlles fàcilment? Sents que et relaciones des d’un rol o des d’una identitat falsa? Et costa crear vincles estables i d’intimitat?

Conflictes.

Et costa gestionar els conflictes ja sigui amb la parella o amb els fills/es? Tens explosions de ràbia que no pots controlar? Evites la confrontació directa a tota costa? Sents les expressions dels teu fill/a com un atac a la teva persona?